Актуелна, динамична и савремена установа културе.

Презентује значајне ауторе данашње српске уметничке сцене, 

групе и појаве, као и уметнике из других земаља.

Новости и изложбе

Информишите се о дешавањима и раду Галерије савременe уметности у Смедереву.

Европска Ноћ музеја у Смедереву 9. пут за редом

У суботу 20. маја 2017. од 18 часова до 1 сат после поноћи у организацији Музеја у Смедереву на две локације биће одржана Европска Ноћ музеја 9. пут за редом. Улаз слободан!    → Музеј у Смедереву, Омладинска 4, Смедерево Вечерња изложба са концертом: Деспот Ђурађ Бранковић у делу браће Настасијевић: сусрет Рудника и Смедерева…

Бранимир Карановић „ГРАФИКА БЕЗ ПРИТИСКА“

Градска галерија савремене уметности Смедерево Отварање изложбе: 27. 4. 2017. у 19 сати Трајање изложбе до 17. 5. 2017. Бранимир Карановић се поставком у Смедереву представља серијом дигиталних графика димензија 40 x 80 cm. Радови доносе наставак његовог истраживања  у пољу фотографије, али са својим проширеним презентацијама у пољу графике. На представљеним радовима урбана иконографија…

Ауторско вођење кроз изложбу ДЕВЕДЕСЕТЕ уметника Срђана Вељовића

Четвртак 20.4.2017. у 17 часова Галерија савремене уметности Смедерево     Фото-пројекат „Деведесете ” настајао је у периоду Милошевићеве владавине - од 1987. године и Осме седнице ЦК Савеза комуниста Србије, која се може сматарти уводом у каснији распад Југославије, па све до 2000. године, политичких промена и транзиције. Срђан Вељовић / биографија Фотограф и…
Loading blog posts...

Градска галерија савремене уметности Смедерево

Галерија савремене уметности Смедерево, основана 1999. године, временом је профилисала своју програмску оријентацију и дефинисала циљеве базиране на промоцији највиших уметничких и културних вредности.

У свом програму она се труди да активно прати савремене интердисциплинарне уметничке тенденције у циљу едукације што шире публике и креирања што динамичније и отвореније локалне културне сцене.

Промоција савремених израза на културној сцени изузетно је важна зато што уметност има активну улогу у неговању и обликовању савременог друштва у смислу генерисања, промовисања и ширења напредних идеја, али и креирања критичке свести сваког њеног члана.

Годишњи програм Галерије осмишљава се у складу са постављеним излагачким концептом. Он је дефинисан тако да отвара простор за иновативност, истраживачко и критичко деловање кроз презентацију најразличитијих уметничких сензибилитета и медија.

Јасно осмишљен годишњи програм могуће је постићи само транспарентним радом, кроз конкурсну програмску селекцију. На његово креирање утиче Уметнички савет састављен од учесника, професионалаца и активних познавалаца савремене уметничке сцене. Посебан значај за формирање квалитетног годишњег програма Галерије имају пажљиво биране позивне изложбе и кустоски пројекти.

 

Бавећи се својом основном излагачком делатнишћу Галерија савремене уметности Смедерево била је у могућности да оформи своју збирку дела савремене уметности. Набављање нових аквизиција реализовано је углавном путем откупа или поклона.

Формирање овог фонда јасно показује уметничке тенденције времена у коме су дела настала, али и тенденције програмске оријентације Галерије. Само на овај начин, савременим приступом кроз промоцију различитих уметничких форми, она је у могућности да афирмише, чува и негује традиционалне ликовне вредности.

Контакт информације

Градска галерија савремене уметности Смедерево

 

Налази се на главном градском тргу, на Тргу Републике бр. 5, у згради некадашњег Хотела „Нинић“.

Трг републике 5, 11300 Смедерево
Република Србија

Телефон: +381 (26) 614595
e-mail: galerija@mus.org.rs

РАДНО ВРЕМЕ ГАЛЕРИЈЕ

УТОРАК – СУБОТА: 10:00 – 14:00  и  17:00 – 20:00 / НЕДЕЉА: 10:00 – 14:00 / ПОНЕДЕЉКОМ не ради

Преузимањa за уметнике

Кликом на дугмад испод текста можете преузети документа у .zip формату.

Текст конкурса 2018 Тлоцрт галерије
Лого и грбови Импресум ГГСУС

67

Година трајања Музеја

12000

Предмета у нумизматичкој збирци, што је чини предметима најбогатијом

9.413

Посетилаца ГГСУ у 2016 години.

283

Реализованих програма у ГГСУ