Актуелна, динамична и савремена установа културе.

Презентује значајне ауторе данашње српске уметничке сцене, 

групе и појаве, као и уметнике из других земаља.

Новости и изложбе

Информишите се о дешавањима и раду Галерије савременe уметности у Смедереву.

РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА

ЗАПИСНИК СА САСТАНКА УМЕТНИЧКОГ САВЕТА ГРАДСКЕ ГАЛЕРИЈЕ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ СМЕДЕРЕВО бр. 446 1. 12. 2019. год. Смедерево       ПОВОДОМ КОНКУРСНИХ ПРИЈАВА ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2020/21.   Састанку присуствују чланови Уметничког савета Галерије: др ум. Татјана Илић, визуелна уметница, др ум. Милорад Младеновић, архитекта и визуелни уметник, мр Наташа Радосављевић Кузмановић, кустоскиња историчарка уметности…

Конкурс за доделу излагачких термина у Градској галерији савремене уметности Смедерево

Градска галерија савремене уметности Смедерево расписује конкурс за излагачку сезону 2020/21.   Потребно је доставити: Контакт (телефон и e-mail адресу) Опис пројекта (до 300 речи) Визуелну документацију: до 10 репродукција / илустрација пројекта са којим се конкурише (пожељно је да презентација са фотографијама буде у једном фајлу у PDF формату) или звук и видео (фајлове треба…

Александар Тодоровић / РЕМАСТЕР РЕЛИГИЈЕ

МУЗЕЈ У СМЕДЕРЕВУ / ГРАДСКА ГАЛЕРИЈА САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ СМЕДЕРЕВО Музеј у Смедереву, 13.6. 2019. – 12.7. 2019. У оквиру годишњег програма Градске галерије савремене уметности Смедерево за 2019, у Музеју у Смедереву, на изложби под називом РЕМАСТЕР РЕЛИГИЈЕ/RELIGION REMASTERED представиће се аутор уз Београда Александар Тодоровић. Уметник ће поставити објекте и радове малог и средњег…

Loading blog posts...

Градска галерија савремене уметности Смедерево

Галерија савремене уметности Смедерево, основана 1999. године, временом је профилисала своју програмску оријентацију и дефинисала циљеве базиране на промоцији највиших уметничких и културних вредности.

У свом програму она се труди да активно прати савремене интердисциплинарне уметничке тенденције у циљу едукације што шире публике и креирања што динамичније и отвореније локалне културне сцене.

Промоција савремених израза на културној сцени изузетно је важна зато што уметност има активну улогу у неговању и обликовању савременог друштва у смислу генерисања, промовисања и ширења напредних идеја, али и креирања критичке свести сваког њеног члана.

Годишњи програм Галерије осмишљава се у складу са постављеним излагачким концептом. Он је дефинисан тако да отвара простор за иновативност, истраживачко и критичко деловање кроз презентацију најразличитијих уметничких сензибилитета и медија.

Јасно осмишљен годишњи програм могуће је постићи само транспарентним радом, кроз конкурсну програмску селекцију. На његово креирање утиче Уметнички савет састављен од учесника, професионалаца и активних познавалаца савремене уметничке сцене. Посебан значај за формирање квалитетног годишњег програма Галерије имају пажљиво биране позивне изложбе и кустоски пројекти.

Бавећи се својом основном излагачком делатнишћу Галерија савремене уметности Смедерево била је у могућности да оформи своју збирку дела савремене уметности. Набављање нових аквизиција реализовано је углавном путем откупа или поклона.

Формирање овог фонда јасно показује уметничке тенденције времена у коме су дела настала, али и тенденције програмске оријентације Галерије. Само на овај начин, савременим приступом кроз промоцију различитих уметничких форми, она је у могућности да афирмише, чува и негује традиционалне ликовне вредности.

Детаљније о збирци Градске галерије савремене уметности у Смедереву сазнајте кликом на овај текст.

Контакт информације

Градска галерија савремене уметности Смедерево

 

Галерија савремене уметности Смедерево свој програм реализује у изложбеној сали Музеја у Смедереву, на адреси

Омладинска 4, 11300 Смедерево
Република Србија

Телефон: +381 (26) 4622138
e-mail: galerija@mus.org.rs

Преузимањa за уметнике

Кликом на дугмад испод текста можете преузети документа у .zip формату.

Техничка листа
Лого ГГСУС и грбовиИмпресум ГГСУС
Текст конкурса 2020/21ОБРАЗАЦ ПРИЈАВЕ за конкурс
РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА

67

Година трајања Музеја

12000

Предмета у нумизматичкој збирци, што је чини предметима најбогатијом

9.413

Посетилаца ГГСУ у 2016 години.

283

Реализованих програма у ГГСУ