Актуелна, динамична и савремена установа културе.

Презентује значајне ауторе данашње српске уметничке сцене, 

групе и појаве, као и уметнике из других земаља.

Новости и изложбе

Информишите се о дешавањима и раду Галерије савременe уметности у Смедереву.

ПРЕДРАГ БЛАГОЈЕВИЋ, СТЕФАН ТАСИЋ и ЛУКА ТРИПКОВИЋ

Музеј у Смедереву, 4.7 – 6.8. 2018. Отварање: 4.7.2018. у 19.00 Назив изложбе: NOTHING AT ALL TO BE DONE ABOUT IT Након исељавања из изложбеног простора на Тргу Републике бр. 5 у Смедереву, Градска галерија савремене уметности Смедерево ће реализовати своју излагачку сезону 2018. у доњој изложбеној сали Музеја у Смедереву до даљњег. На изложби…

Уметничко забавиште – Галерија радости

ПУ „Наша радост“ Смедерево у сарадњи са позориштем ПАТОС, Музејем у Смедереву, Народном библиотеком Смедерево и Оркестром „Светлост“ организује програм Уметничко забавиште – Галерија радости   Програм Уметничко забавиште – Галерија радости ће се реализовати од 1. до 28. фебруара 2018. године, сваког радног дана од 14 до 16:30 у простору Градске галерије савремене уметности Смедерево, за децу узраста од 3 до 7…

Програми Музеја у Смедереву на 29. Смедеревским светосавским свечаностима

Програми Музеја у Смедереву на 29. Смедеревским светосавским свечаностима биће, као и претходних година, разнолики и занимљиви. Смедеревски музеј приређује две изложбе и смотру славских колача   Музеј у Смедереву ће и ове године активно учествовати у организацији и реализацији програма који се одржавају у оквиру 29. Смедеревских светосавских свечаности. На две локације, у згради Музеја,…

Loading blog posts...

Градска галерија савремене уметности Смедерево

Галерија савремене уметности Смедерево, основана 1999. године, временом је профилисала своју програмску оријентацију и дефинисала циљеве базиране на промоцији највиших уметничких и културних вредности.

У свом програму она се труди да активно прати савремене интердисциплинарне уметничке тенденције у циљу едукације што шире публике и креирања што динамичније и отвореније локалне културне сцене.

Промоција савремених израза на културној сцени изузетно је важна зато што уметност има активну улогу у неговању и обликовању савременог друштва у смислу генерисања, промовисања и ширења напредних идеја, али и креирања критичке свести сваког њеног члана.

Годишњи програм Галерије осмишљава се у складу са постављеним излагачким концептом. Он је дефинисан тако да отвара простор за иновативност, истраживачко и критичко деловање кроз презентацију најразличитијих уметничких сензибилитета и медија.

Јасно осмишљен годишњи програм могуће је постићи само транспарентним радом, кроз конкурсну програмску селекцију. На његово креирање утиче Уметнички савет састављен од учесника, професионалаца и активних познавалаца савремене уметничке сцене. Посебан значај за формирање квалитетног годишњег програма Галерије имају пажљиво биране позивне изложбе и кустоски пројекти.

Бавећи се својом основном излагачком делатнишћу Галерија савремене уметности Смедерево била је у могућности да оформи своју збирку дела савремене уметности. Набављање нових аквизиција реализовано је углавном путем откупа или поклона.

Формирање овог фонда јасно показује уметничке тенденције времена у коме су дела настала, али и тенденције програмске оријентације Галерије. Само на овај начин, савременим приступом кроз промоцију различитих уметничких форми, она је у могућности да афирмише, чува и негује традиционалне ликовне вредности.

Детаљније о збирци Градске галерије савремене уметности у Смедереву сазнајте кликом на овај текст.

Контакт информације

Градска галерија савремене уметности Смедерево

 

Налази се на главном градском тргу, на Тргу Републике бр. 5, у згради некадашњег Хотела „Нинић“.

Трг републике 5, 11300 Смедерево
Република Србија

Телефон: +381 (26) 614595
e-mail: galerija@mus.org.rs

РАДНО ВРЕМЕ ГАЛЕРИЈЕ

УТОРАК – СУБОТА: 10:00 – 14:00  и  17:00 – 20:00 / НЕДЕЉА: 10:00 – 14:00 / ПОНЕДЕЉКОМ не ради

Преузимањa за уметнике

Кликом на дугмад испод текста можете преузети документа у .zip формату.

Текст конкурса 2018Тлоцрт галерије
Лого и грбовиИмпресум ГГСУС

67

Година трајања Музеја

12000

Предмета у нумизматичкој збирци, што је чини предметима најбогатијом

9.413

Посетилаца ГГСУ у 2016 години.

283

Реализованих програма у ГГСУ